top of page

Císařský trhanec


Císařský trhanec recept
Císařský trhanec

Pokrm za Rakouska-Uherska Kaiserschmarren a oblíbený pokrm Františka Josefa I. z rodu Habsbursko-lotrinského. V letech 1848–1916 byl císař rakouský, král český a uherský. Pokrm má mnoho obměn, základem je palačinkové těsto.


 

Ingredience



250 g hladké mouky

4 vejce mléko

cukr

moučkový cukr

skořice

jahodový džem

rum

máslo


 

Příprava


Rozklepeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Mléko smícháme se se žloutky, moukou a cukrem, přidáme špetku soli, Vidličkou vymícháme hladké těsto a necháme 10 minut odpočinout. Z bílků ušleháme sníh a přidáme k těstu, trhanec bude nadýchaný. V pánví rozpálíme máslo, vlijeme těsto, osmažíme do zlatova, obrátíme a smažíme z druhé strany. Osmažený trhanec přesuneme na talíř a po mocí dvou vidliček roztrháme na kusy. Kousky trhance na talíři upravíme a okolo polijeme jahodovým džemem nebo jiným džemem. Pokapeme rumem, ochutíme skořicí a moučkovým cukrem.


 

Příloha


Samostatné jídlo


 

Zámecké recepty

Původní receptura



Recepty ze zámku

Snadné



Recepty šlechta

Pokapat rumem



 

Císařský trhanec recept
Císařský trhanec

135 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page