Chatařská fazolová
- Region Chodsko

- 14. 1. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 8. 6. 2024

(Pro 6 osob).
Ingredience
3 I vody
100 g slaniny
1 pár slovácké klobásy
250 g bílých nebo barevných fazolí
2 velké brambory (200 g)
mrkev
1 celá petržel
1 velké rajče
1 velká cibule
1 pórek
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
po 1/2 lžíce papriky a bazalky
bobkový list
Příprava
Fazole přebereme, opereme a den předem namočíme do vody. Druhý den je v téže vodě uvaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky; petrželovou nať posekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásu na tenká kolečka. Na pánvi pak rozškvaříme slaninu a postupně na ni přidáváme cibuli, mrkev, kořen petržele a klobásu. Vše krátce osmahneme a vlijeme do hrnce k poloměkkým fazolím. Ještě přidáme rajče, pórek, brambory, koření a necháme povařit doměkka. Před koncem varu polévku osolíme, dochutíme petrželovou natí a horkou ihned podáváme.
Příloha
Chléb

Klasická receptura

Snadné

Necháme povařit doměkka




Nedávno jsem vyzkoušel platformu zaměřenou na zahraniční online hraní a musím říct, že zkušenost byla opravdu pozitivní. Překvapila mě rychlost registrace a jednoduchost verifikace účtu, což je vždy stresující část. Nabídka her je ohromující – od klasických automatů po živé casino a speciální game show. Oceňuji také mobilní optimalizaci, díky které můžu hrát pohodlně odkudkoli. Platební transakce probíhají rychle a bez komplikací, a bonusové programy jsou velmi štědré. Celkově se jedná o opravdu solidní mezinárodní online kasino, které nabízí zábavu na vysoké úrovni a přitom dbá na bezpečnost a férové hraní. Určitě doporučuji vyzkoušet všem, kdo hledají kvalitní zahraniční platformu.