top of page

Domácí hranolky

Aktualizováno: 8. 6. 2024


Domácí hranolky recept
Domácí hranolky

Jednoduché a dobré!



Ingredience


brambory

sůl

olej



Příprava


Syrové brambory nakrájíme na hranolky požadované velikosti. Vložíme je do mísy se studenou vodou přibližně na 5 minut, aby se zbavily přebytečného škrobu. Vyndáme je, necháme okapat a prosušíme. V rozpáleném oleji předsmažíme zhruba 5 minut. Hranolky vyndáme a necháme okapat. Pak je dáme znovu smažit dozlatova asi na 5 minut. Vyndáme je z oleje, dáme osušit na papírový ubrousek, lehce prosolíme a zamícháme.




Příloha


Hodí se k masitým nebo sýrovým pokrmům.



Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

V rozpáleném oleji předsmažíme zhruba 5 minut

Comments


bottom of page