top of page

Dort piškotový se šlehačkou a ovocem


Dort piškotový se šlehačkou a ovocem recept
Dort piškotový se šlehačkou a ovocem

Netradiční chuť a není tolik sladký jako jiné klasické dorty.


 

Ingredience


4 vejce

120 g krupicového cukru

120 g polohrubé mouky

100 g malinové (jahodové) zavařeniny

2 dl smetany ke šlehání

300 g malin (jahod nebo borůvek)

tuk a mouku na formu


 

Příprava


Vejce našleháme ve šlehači s cukrem do husté dobře pěny. Potom lehce vmícháme mouku. Vlijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme do růžova. Upečený piškot necháme vychladnout, rozřízneme, spodní díl potřeme zavařeninou a přiklopíme vrchním dílem. Povrch ozdobíme ušlehanou smetanou a omytými okapanými malinami, borůvkami či jahodami. Můžeme lehce posypat strouhanou čokoládou. Místo čerstvého ovoce můžeme použít i kompotované. Ovocné dezerty mají nižší energetickou hodnotu než obvyklé dorty s tučnými a sladkými krémy a náplněmi. Použijeme-li čerstvé ovoce, jsou i dobrým zdrojem vitamínu C.


Celý dort = 9 130 kJ (2 180 kcal)


 

Příloha


Samostatné jídlo.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Můžeme lehce posypat strouhanou čokoládou

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page