top of page

Gebratene Serviettenknödel - Smažené ubrouskové knedlíky


Gebratene Serviettenknödel - Smažené ubrouskové knedlíky recept
Gebratene Serviettenknödel - Smažené ubrouskové knedlíky


Ingredience pro 4 osoby


 

Ingredience


500 g bílého chleba z předchozího dne

150 ml horkého mléka

3 vejce

2 vrchovaté lžíce mouky

2 lžíce olivového oleje

sůl

pepř z mlýnku

1 špetka muškátového oříšku

1/2 svazku petrželky

osolená voda na vaření

přepuštěné máslo na smažení

4 cibule

50 g směsi bylinek

(petržel, pažitka, bazalka, řeřicha)

snítky bylinek na ozdobu


 
Recepty Bavorsko









Příprava


  1. Bílý chléb nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zalijeme horkým mlékem a necháme krátce odstát.

  2. Přidejte vejce s moukou a olivovým olejem, posypte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidejte omytou, nasekanou petrželku a vše zpracujte v těsto.

  3. Z těsta vytvarujeme na potravinové fólii váleček a zabalíme ho do fólie.

  4. Tento váleček zabalíme do alobalu a oba konce stočíme v opačných směrech k sobě.

  5. Osolenou vodu přivedeme k varu a knedlíky vaříme na mírném ohni 30 minut. Vyjměte je a nechte vychladnout.

  6. Knedlíkovou tyčinku nakrájejte na 2 cm silné plátky. Rozehřejte přepuštěné máslo a plátky osmažte z obou stran dozlatova.

  7. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Na druhé pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a cibuli na něm osmažte. Cibuli osmažte dozlatova.

  8. Ubrouskové knedlíky ozdobně naaranžujte s cibulí, posypte vytříděnými, omytými a nadrobno nasekanými bylinkami, ozdobte snítkami bylinek a ihned podávejte s míchaným salátem.


 

Příloha


Míchaný salát, maso a zelí.


 

Bavorské recepty

Původní receptura


Recepty Bavorsko

Středně náročné


Recepty z Bavorska

Knedlíky vaříme na mírném ohni 30 minut



 

Gebratene Serviettenknödel - Smažené ubrouskové knedlíky recept
Gebratene Serviettenknödel - Smažené ubrouskové knedlíky



1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page