Geschmorte Perlhuhnkeulen - Dušená stehna z perličky
- Region Chodsko

- 9. 2. 2024
- Minut čtení: 2
Aktualizováno: 10. 6. 2024

Ingredience pro 4 osoby.
Ingredience
2 cibule
1 mrkev
150 g celeru
4 stehýnka z perličky (cca 200 g; hotová, s kůží)
2-3 lžíce oleje
1-2 lžičky moučkového cukru
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce koňaku
5 cl červeného portského
200 ml silného červeného vína
600 ml kuřecího vývaru
1 bobkový list
5 bobulek jalovce (lehce rozdrcených)
1/2 lžičky černého pepře
1 lžíce sušených hub
1 stroužek česneku
1 proužek neošetřené pomerančové kůry
1 plátek skořicové kůry
2 plátky zázvoru
1 malá snítka tymiánu
20 g studeného másla
Sůl - pepř z mlýnku

Příprava
Oloupejte cibuli, mrkev a celer a nakrájejte je na kostky o velikosti 1 až 1,5 cm. Stehna perličky omyjte, osušte a naklepejte a ostrým nožem odstraňte stehenní kosti.
V široké zapékací misce rozehřejeme 1 až 2 lžíce oleje, stehýnka položíme kůží dolů a na středním ohni je opečeme. Otočíme a druhou stranu opečeme jen krátce. Vyjměte stehýnka z pánve a zbylý olej z pánve potřete kuchyňským papírem. Pánev vyložte kuchyňským papírem.
Do pánve vsypte moučkový cukr a nechte ho zkaramelizovat do světlé barvy. Vmíchejte rajčatový protlak a lehce opečte. Přidejte koňak, portské víno a polovinu červeného vína a nechte tekutinu zredukovat na sirupovitou konzistenci. Přidejte zbytek červeného vína a vařte, dokud se množství nezredukuje. Nechte zredukovat.
Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte zbývající olej a na středním plamenu orestujte zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidejte zeleninu do zredukovaného červeného vína v pánvi a přilijte vývar. Navrch položte stehna perličky kůží nahoru a dávejte pozor, abyste je aby se kůže nedostala do omáčky.
Stehýnka dusíme nepřikrytá v troubě na prostřední polici 45 až 50 minut doměkka. Po 30 minutách dušení vyjměte bobkový list, přidejte bobkový list, bobule jalovce, zrnka pepře a houby a dopečte. Dušená stehna vyjměte z pánve, osolte a opepřete. Podle chuti osolte a opepřete a uchovávejte v teple.
Na plotně na mírném ohni zredukujte tekutinu z dušení. Česnek oloupejte a rozpulte. Půlky česneku. Přidáme pomerančovou kůru, skořici, zázvor a tymián a necháme několik minut louhovat v omáčce. Zeleninu propasírujte přes síto a prolisujte. zeleninu dobře vymačkejte. Do omáčky vmíchejte máslo a ochuťte ji solí a pepřem.
Příloha
Stehna perličky se hodí k bramborové kaši s bylinkami nebo k bramborovo-citronovému pyré.

Původní receptura

Středně složité

Stehýnka dusíme nepřikrytá v troubě 45 až 50 minut doměkka



Kdo řekl, že kasina nemohou překvapit? Navštivte webové stránky https://skonlinecasino.com/kasina/zahranici/ceske/ – je to nový pohled na hazardní hry! Unikátní nabídky, štědré bonusy a rozmanitá zábava zaručí, že váš čas zde uteče jako voda. Nenechte si ujít šanci stát se součástí tohoto herního dobrodružství!
Dušená perlička stehýnka jsou prostě mistrovské dílo! Maso je křehké, šťavnaté a doslova se taje v ústech, zvláště pokud ho vaříte pomalu na mírném ohni. Toto jídlo je ideální pro útulnou rodinnou večeři nebo slavnostní stůl. A po vydatné a chutné večeři si můžete trochu odpočinout a navštívit psoft.sk, kde jsou shromážděny ty nejlepší online kasinové herní platformy. Skvělý způsob, jak pokračovat ve večeru v příjemné atmosféře.