top of page

Holubce II.


Holubce recept
Holubce

Klasická receptura.


 

Ingredience


1 zelná hlávka (asi 2 kg)

500 g mletého vepřového masa

300 g vařené rýže

200 g rajského protlaku (ideálně BIO)

2 cibule

majoránka

česnek

sádlo

pepř

sůl


 

Příprava


Hlávku zelí nakrojíme ve spodní části u košťálu kolem dokola, povadlé listy odstraníme. Hlávku postavíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přiklopíme pokličkou. Jakmile se voda začne vařit, oddělujeme celé listy. Necháme okapat a klademe do mísy. Vodu, ve které se zelí vařilo, slijeme a uschováme. Část zelně hlávky, co nezpracujeme. použijeme na polévku nebo jiný pokrm, listy nemají být uvařené, jen změklé, aby se nelámaly. mezitím si připravíme naplň. Mleté maso promícháme s rýži uvařenou do poloměkka, cibulí opečenou na sádle do zlatova a nakrájenou slaninu (2 lžíce odložíme stranou), přidáme část protlaku, utřený česnek, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.



 

Náplň


Směs nesmí být příliš suchá, proto přidáváme rajský protlak. Směs klademe na zelné listy a zabalíme do balíčků. Na dno širokého hrnce položíme zelné listy, co nám zbyly, narovnáme holubce a podlijeme části vody ve které se vařilo zeli. Přidáme zbytek rajského protlaku a kostičky slaniny. Holubce musí být ponořené ve vodě, přiklopíme pokličkou a vaříme 45 minut. Během vaření doléváme vodu ze zelí. Holubce podáváme teplé samotné, přelité šťávou. Chutné jsou i studené.



 

Příloha


Chléb


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Náročnější příprava


Tradiční chodská jídla

Vaříme 45 minut

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page