top of page

Koláč švestkový


Koláč švestkový recept
Koláč švestkový

Tradiční švestkový koláč.


 

Ingredience



150 g polohrubé mouky

70 g cukru

70 g rostlinného tuku

1/8 l mléka

1 vejce

1/2 kypřícího prášku

400 g švestek

máslo a hrubá mouka nebo strouhaná houska na plech či formu


 

Příprava


Mouku prosejeme s kypřícím práškem do mísy přidáme cukr, rozpuštěné máslo nebo rostlinný tuk, vejce a vlažné mléko. Dobře zamícháme a vlijeme do vymaštěné a vysypané remosky nebo koláčové formy. Poklademe vypeckovanými švestkami (mohou být i meruňky, jahody, rybíz apod.), posypeme drobenkou a v předehřáté troubě upečeme.


 

Drobenka


Mouku promícháme s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme pokrájené máslo nebo rostlinný tuk a prsty dobře rozemneme, až je drobenka sypká, bez větších kousků. Švestky jsou sice chudé vitamínem C, zato však na koláči znamenitě chutnají.



 

Příloha


Káva nebo čaj.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Středně snadné


Tradiční chodská jídla

Pečeme v předehřáté troubě



 

Koláč švestkový recept
Koláč švestkový

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page