top of page

Masopustní vařené kysané zelí


 Masopustní vařené kysané zelí recept
Masopustní vařené kysané zelí

Masopustní tučný čtvrtek.


 

Ingredience



500g kysaného zelí

lžička kmínu

sůl

1 cibule

40g másla

20g hladké mouky

1 bobkový list

2 kuličky nového koření

2 jablka

cukr

ocet


 

Příprava


Propláchnuté kysané zelí ochutíme kmínem a solí. Můžeme přidat i bobkový list a nové koření. Pokud přidáme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablíčka, nic nezkazíme. Ochucené zelí podusíme doměkka. Část zelné vody ze zelí slijeme a vychladíme. Cibulku zpěníme na másle a přidáme mouku, aby nám vznikla „jíška“. Tu zalijeme částí zelné vody, povaříme a dle chuti přidáme cukr a ocet. Výsledná chuť má být sladkokyselá, nikoliv ostrá. Tuto směs přidáme do uvařeného zelí. Příprava vařeného kysaného zelí se liší dle jednotlivých regionů.



 

Příloha


Maso.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Cibulku zpěníme na másle a přidáme mouku, aby nám vznikla „jíška“



 

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page