Chutná receptura.
Ingredience
5 dl mléka
120-130 g krupice
1 vejce
80 hrubé mouky
50 g tvrdého tvarohu
40 másla nebo rostlinného másla
40 g moučkového vého cukru
sůl
ovoce - např. Jahody, švestky, meruňky apod.
Příprava
Z mléka a krupice uvaříme hustou krupicovo. kaši a necháme vychladnout. Přendáme na pomouč něný vál, přidáme vejce, špetku soli a podle potřeby hrubou mouku. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto rozdělíme na stejně velké dílky. Každý dlaní vozmáčkneme a poklademe ovocem. Knedlíky dobře uzavřeme, zakulatíme a v mírně osolené vodě asi 10 minut vaříme. Uvařené knedlíky opatrná vyjmeme, necháme v cedníku okapat a každý vidlič.kou propíchneme, aby vyšla pára. Na talířích sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastím máslem nebo rostlinným máslem.
Sladké ovocné knedlíky obsahují jen malí množství bílkovin. Jejich obsah zvyšuje přídavek tvarohu.
1 porce = 3 545 kJ (847 kcal)
Příloha
Samostatné jídlo
Klasická receptura
Snadné
Vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut