top of page

Pstruzi na a hřibech


Pstruzi na a hřibech recept
Pstruzi na a hřibech

Chutnají skvěle čersvě ulovené!


 

Ingredience



3 pstruzi

200 g hřibů pravých nebo holubinek

50 g oleje

1 větší cibule

1 díl bílého přírodního vína

50 g másla, půlka citrónu

kmín

zelená petržel

sůl


 

Příprava


Pstruhy očistíme, opláchneme a do břišní dutiny vložíme osminku v horké vodě dobře omytého citrónu bez jadérek a snítku zelené petrželky. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi s olejem a pak zvolna pstruhy v troubě upečeme. Před dopečením přelijeme ryby vínem. přidáme očištěné, na plátky nakrájené a na polovině másla se solí a kmínem podušené hříbky. Pstruhy zvolna dopečeme. Do šťávy z pečených pstruhů přidáme pro zjemění zbytek másla.


 

Příloha


Podáváme s vařenými brambory sypanými drobně usekanou zelenou petrželí.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura


Chodské recepty

Snadné


Tradiční chodská jídla

Před dopečením přelijeme ryby vínem



 

Pstruzi na a hřibech recept
Pstruzi na a hřibech

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page