top of page

Rösti Variationen - Rösti tradiční variace


 Rösti Variationen recept
Rösti Variationen

Pro 4 osoby


Rösti (z německého „rösten“, opékat) je tradiční švýcarský pokrm připravovaný z hrubě nastrouhaných brambor, buď vařených nebo syrových, které se zapékají nebo smaží. Rösti byla původně běžná selská snídaně v kantonu Bern (podle toho taky název Berner Rösti), ale rozšířily se do celého Švýcarska, kde se podávají v různých variacích jako hlavní jídlo (např. se sýrem) nebo příloha a jsou považovány za jeden ze švýcarských národních pokrmů.


 

Ingredience


500 vařených brambor

sůl

mletý pepř

čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

1-2 lžíce oleje


 

Příprava


  1. Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemné proužky na struhadle na zeleninu. Proužky brambor osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. a nechte je několik minut odstát. Přebytečnou vodu vymačkejte rukama.

  2. Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte proužky brambor, rovnoměrně je rozprostřete na tloušťku asi 1/2 cm a trochu přitlačte. Smažte rösti na středním plameni asi 4 minuty dozlatova. Chcete-li je obrátit, vysuňte je z pánve na talíř, položte na ně obrácenou pánev a vraťte je zpět na pánev. Otočte je zpět na pánev. Přidejte trochu oleje a pomalu smažte druhou stranu dozlatova. Vyjměte rösti a osušte na kuchyňském papíře.


 

Příloha


Bavorský chléb.


 

Bavorské recepty

Původní receptura


Recepty Bavorsko

Snadné


Recepty z Bavorska

Smažte rösti na středním plameni asi 4 minuty dozlatova.



 

 Rösti Variationen recept
Rösti Variationen
 

 Rösti Variationen recept
Rösti Variationen
 

 Rösti Variationen recept
Bern, Švýcarsko
 

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page