Skopové po pastýřsku
- Region Chodsko
- 14. 1. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 9. 6. 2024

Chuťově výrazná a přitažlivá úprava skopového masa s uzeným.
Ingredience
150 g skopové kýty
100 g uzeného bůčku
10 g hladké mouky
30 g cibule
petrželka nebo pažitka
mletý pepř
sůl
může být i bokový list
Příprava
Skopové i uzené maso rozkrájíme na stejně velké kousky, vložíme do kastrolu a po všech stranách nasucho opečeme. Do tuku, který maso pustí, přidáme sekanou cibuli a osmažíme do růžova. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme. Když je maso téměř měkké, přilijeme trochu vody s rozmíchanou moukou a za častého zamíchání dodusíme do měkka. Nakonec podle chuti přisolíme a vmícháme větší množství sekané pažitky nebo petrželky.
1 porce = 1 760 kJ (421 kcal)
Příloha
Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.

Klasická receptura

Snadné

Dodusíme do měkka
Comments