top of page

Skopové po pastýřsku


Skopové po pastýřsku recept

Chuťově výrazná a přitažlivá úprava skopového masa s uzeným.


 

Ingredience


150 g skopové kýty

100 g uzeného bůčku

10 g hladké mouky

30 g cibule

petrželka nebo pažitka

mletý pepř

sůl

může být i bokový list


 

Příprava


Skopové i uzené maso rozkrájíme na stejně velké kousky, vložíme do kastrolu a po všech stranách nasucho opečeme. Do tuku, který maso pustí, přidáme sekanou cibuli a osmažíme do růžova. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme. Když je maso téměř měkké, přilijeme trochu vody s rozmíchanou moukou a za častého zamíchání dodusíme do měkka. Nakonec podle chuti přisolíme a vmícháme větší množství sekané pažitky nebo petrželky.


1 porce = 1 760 kJ (421 kcal)


 

Příloha


Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.


 

Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Dodusíme do měkka

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Lístkové těsto

Comments


bottom of page