top of page

Skopové po pastýřsku

Aktualizováno: 9. 6. 2024


Skopové po pastýřsku recept
Skopové po pastýřsku

Chuťově výrazná a přitažlivá úprava skopového masa s uzeným.



Ingredience


150 g skopové kýty

100 g uzeného bůčku

10 g hladké mouky

30 g cibule

petrželka nebo pažitka

mletý pepř

sůl

může být i bokový list



Příprava


Skopové i uzené maso rozkrájíme na stejně velké kousky, vložíme do kastrolu a po všech stranách nasucho opečeme. Do tuku, který maso pustí, přidáme sekanou cibuli a osmažíme do růžova. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme. Když je maso téměř měkké, přilijeme trochu vody s rozmíchanou moukou a za častého zamíchání dodusíme do měkka. Nakonec podle chuti přisolíme a vmícháme větší množství sekané pažitky nebo petrželky.


1 porce = 1 760 kJ (421 kcal)



Příloha


Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.



Recepty Chodsko

Klasická receptura



Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Dodusíme do měkka

1 komentář


Jack White
Jack White
(20. 10.)

Moje zkušenost s platformou ExtremFood byla opravdu zajímavá a trochu nečekaná. Oceňuji, jak přehledně je vše uspořádáno a jak snadno se dají najít nové produkty i speciality, které jinde nenajdete. Objednávka proběhla hladce a doručení bylo rychlé, což je u online služeb vždy velké plus. Nejvíce mě ale bavilo zkoušet různé kombinace chutí a objevovat něco úplně nového – přesně tak, jak bych očekával od mezinárodní online kasino zážitku, jen v gastronomické podobě. Rozhodně doporučuji všem, kdo hledají něco extra a nebojí se experimentovat.

To se mi líbí
bottom of page