top of page

Zajíc na smetaně

Aktualizováno: 9. 6. 2024


Zajíc na smetaně recept
Zajíc na smetaně

Ze staročeské kuchyně.



Ingredience


1 zaječí zadek

15 dkg slaniny

15 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)

1 cibule, koření

15 zrnek pepře

5 zrnek nového koření

1 bobkový list

špetka tymiánu

proužek citrónové kůry

lžíce octa

1/2 l kyselé smetany

1 až 2 lžíce mouky

2 lžíce bílého vína

sůl



Příprava


Odblaněný, osolený zadek ze zajíce protáhneme hustě slaninou. Na pekáči osmažíme do červena na másle a slanině na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř, nové koření, kousek tymiánu, bobkový list, malý kousek citrónové kůry a nakonec přidáme trochu octa. Na to vložíme připravený zaječí zadek, který za stálého podlévání upečeme po obou stranách do červena. Měkkou zvěřinu rozkrájíme, srovnáme na mísu a trochu polijeme omáčkou. Omáčku zahustíme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, za stálého míchání povaříme a propasírujeme i se zeleninou. Do omáčky můžeme též přidat bílé víno a podle chuti citrónovou šťávu. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku.



Příloha


Houskový knedlík.



Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu



Recepty Český les

Omáčku zahustíme kyselou smetanou




Zajíc na smetaně recept
Zajíc na smetaně

1 komentář


Osborn Tyler
Osborn Tyler
(24. 9.)

Môj pohľad je taký, že Kasína pre Slovákov za-ludi.sk je dnes naozaj nespočetne veľa. Keď som skúšal niekoľko z nich, zistil som, že rozdiel nie je len v hrách, ale aj v bonusových podmienkach a rýchlosti výberov. Najviac mi vyhovovalo kasíno, ktoré malo jasne napísané pravidlá a bezproblémovo fungujúce platby cez e-peňaženky. Podľa mňa je dobré najprv si pozrieť, či má kasíno licenciu a či ponúka hry od známych vývojárov. Takto mám istotu, že hrám v prostredí, ktoré je férové a bezpečné.

To se mi líbí
bottom of page