Zajíc na smetaně
- Region Chodsko

- 14. 1. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 9. 6. 2024

Ze staročeské kuchyně.
Ingredience
1 zaječí zadek
15 dkg slaniny
15 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
1 cibule, koření
15 zrnek pepře
5 zrnek nového koření
1 bobkový list
špetka tymiánu
proužek citrónové kůry
lžíce octa
1/2 l kyselé smetany
1 až 2 lžíce mouky
2 lžíce bílého vína
sůl
Příprava
Odblaněný, osolený zadek ze zajíce protáhneme hustě slaninou. Na pekáči osmažíme do červena na másle a slanině na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř, nové koření, kousek tymiánu, bobkový list, malý kousek citrónové kůry a nakonec přidáme trochu octa. Na to vložíme připravený zaječí zadek, který za stálého podlévání upečeme po obou stranách do červena. Měkkou zvěřinu rozkrájíme, srovnáme na mísu a trochu polijeme omáčkou. Omáčku zahustíme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, za stálého míchání povaříme a propasírujeme i se zeleninou. Do omáčky můžeme též přidat bílé víno a podle chuti citrónovou šťávu. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku.
Příloha
Houskový knedlík.

Původní receptura

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu

Omáčku zahustíme kyselou smetanou




Môj pohľad je taký, že Kasína pre Slovákov za-ludi.sk je dnes naozaj nespočetne veľa. Keď som skúšal niekoľko z nich, zistil som, že rozdiel nie je len v hrách, ale aj v bonusových podmienkach a rýchlosti výberov. Najviac mi vyhovovalo kasíno, ktoré malo jasne napísané pravidlá a bezproblémovo fungujúce platby cez e-peňaženky. Podľa mňa je dobré najprv si pozrieť, či má kasíno licenciu a či ponúka hry od známych vývojárov. Takto mám istotu, že hrám v prostredí, ktoré je férové a bezpečné.