top of page

Zajíc po Bavorsku


Zajíc po Bavorsku recept
Zajíc po Bavorsku

Z německé kuchyně.


 

Ingredience


1 zaječí zadek

sůl

špetka mletého pepře

10 dkg slaniny

10 dkg másla

1 cibule

2 stroužky česneku

zelená petrželka

2 bobkové listy

2 lžíce strouhaného chleba

1 sklenka červeného vína

1 sklenka zaječí barvy (krve)

1 lžíce mouky

3 lžíce octa

10 dkg zavařeniny z rajčat

1/2 sklenky koňaku.


 

Příprava


Nakrájené řízky ze zaječí zvěřiny po obou stranách posolíme a popepříme. Do hlubšího kastrolu vložíme několik plátků slaniny, kousek másla, několik rozkrájených cibulek, stroužek v soli utřeného česneku, trochu sekané zelené petrželky, bobkový list, několik lžic strouhaného chleba, sklenku červeného vína, trochu zaječí barvy (krve), která se při stahování zajíce zachytí a smíchá s trochou octa, a tolik vody, až je zvěřina potopená. V tom zvěřinu asi hodinu dusíme. Měkkou zvěřinu vyndáme, šťávu zahustíme moukou, procedíme, přidáme do ní několik lžic zavařeniny z rajčat a trochu koňaku. V této omáčce pak zvěřinu ještě chvíli prohřejeme.


 

Příloha


Rýže


 

Bavorské recepty

Původní receptura


Recepty Bavorsko

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu


Recepty z Bavorska

Dodusíme asi hodinu




2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page