top of page

Bažant na mandarinkách


Bažant na mandarinkách recept
Bažant na mandarinkách

Chutná skvěle!


 

Ingredience


1 bažant

4 mandarinky

50 g másla

1 cibule

50 ml brandy

100 ml smetany

pepř

4 hřebíčky


 

Příprava


Z omytých mandarinek ostrouháme kůru a spolu s roztlučeným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla dobře promícháme. Směsí potřeme bažanta uvnitř i na povrchu opečeme jej po všech stranách na másle. Přidáme drobně nakrájené cibule, sůl, pepř, mandarinkovou šťávu (ze tří mandarinek, jednu si necháme na ozdobu) a za občasného podlévání dusíme doměkka. Upečeného bažanta vyjmeme, do šťávy nalijeme brandy, které předtím ohřejeme a zapálíme. Přilijeme smetanu, přidáme mandarinku rozdělenou na dílky a vše povaříme. Bažanta naporcujeme a na talíři přelijeme omáčkou.


 

Příloha


Červené zelí, houskový knedlík.


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu


Recepty Český les

Přelít šťávou



 

Bažant na mandarinkách recept
Bažant na mandarinkách

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page