top of page

Jelení guláš

Aktualizováno: 10. 6. 2024


Jelení guláš recept
Jelení guláš

Ze staročeské kuchyně.



Ingredience


1/2 kg jelení zvěřiny

1 cibule

1/2 lžičky sladké papriky

špetka kmínu

polévka

1 lžíce mouky

špetka majoránky

1 stroužek česneku

10 dkg slaniny

sůl



Příprava


Na slanině osmažíme do zlatova krájenou cibulku, přidáme k ní papriku, trochu kmínu a navrch vložíme na kostky nakrájenou a lehce osolenou zvěřinu od žeber, plecka a krku. Když zvěřinu trochu opečeme, podlijeme ji polévkou a dusíme ji pod pokličkou do měkka. Šťávu necháme dosti vysmahnout, pak ji zaprášíme moukou, přidáme ještě špetku majoránky a utřeného česneku, znovu podlijeme a povaříme.



Příloha


Podáváme s bramborem.





Guláš můžeme ozdobit čerstvě natrhanou kopřivou.





Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu



Recepty Český les

Dusíme ji pod pokličkou do měkka




Jelení guláš recept recept
Jelení guláš

Comments


bottom of page