top of page

Divoká kachna s jablky


Divoká kachna s jablky recept
Divoká kachna s jablky

Vynikající chuť!


 

Ingredience


1 kachna

150 g másla

300 g jablek

1 mrkev

1 petržel

1/4 celeru

2 lžace brusinkového džemu

1 lžíce hladké mouky

100 g cukru

sůl

1 lžička koření na zvěřinu

100 g cibule

200 ml červeného vina


 

Příprava


Kachnu omyjeme, osolíme a naplníme rozčtvrcenými jablky bez jádřinců. V pekáči rozpálíme máslo a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme zvěřinové koření, podlijeme vínem, vložíme kachnu a za občasného polévání šťávou dočervena upečeme. Hotovou kachnu vyjmeme, do šťávy přidáme mouku, kterou osmažíme, zředíme vodou a povaříme. Na konec přidáme brusinkový džem.


 

Příloha


Houskový knedlík


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu


Recepty Český les

Občasné polévání



 

Divoká kachna s jablky recept
Divoká kachna s jablky

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page