top of page

Divoký holub na jalovci


Divoký holub na jalovci recept
Divoký holub na jalovci

V úvahu přichází hřivnáč, který váží okolo 50 dkg a lovil se od 15. července do 15. října, a hrdlička zahradní, která váží 13 až 15 dkg a lovila se od 15. července do konce února. Dnešní doba lovu připadá na období 1. srpna do 31.října . Zvěřina je výborná. Mladé ptáky možno připravovat čerstvé, staré však je lépe nechat 4 až 5 dnů v mořidle. Mladé, letošní hřivnáče poznáme podle toho, že jim chybí po stranách krku bílá půlměsíčitá skvrna, typická pro dospělé ptáky.


 

Ingredience


4 divocí holubi

12 tenkých plátků anglické slaniny

4 lžíce másla

sůl

pepř

1 lžíce drcených jaloviček

1 lžíce nasekané petrželky

20 g slaniny

vývar


 

Příprava


Očištěné holuby potřeme na povrchu i uvnitř směsí rozpuštěného másla, koření a petrželky. Poté je zabalíme do plátků anglické slaniny a ovážeme niti. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a osmahneme na ní nakrájenou cibuli. Vložíme do předehřáté trouby, podlijeme trochou vývaru. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme doměkka.


 

Příloha


Brambor nebo knedlík


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu


Recepty Český les

V předehřáté troubě pečeme doměkka

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page