top of page

Houby v sladkokyselém nálevu


Houby v sladkokyselém nálevu recept
Houby v sladkokyselém nálevu

Pro nakládání vybíráme mladé plodnice. Zasucha je očistíme a vypereme ve studené vodě. Větší plodnice nakrájíme na menší kousky. Ve vařící, mírně osolené vodě je povařím asi 4 minuty. Předvařené houby scedíme a propláchneme studenou. Vkládáme je do sklenic spolu s kořením, zalijeme horkým nálevem, upevníme víčka a sterilizujeme asi 30 minut při 100°C. K liškám a ryzcům přidáváme méně koření.


 

Ingredience


Pravé hřiby

křemenáče

klouzky

lišky

některé čirůvky

ryzce

václavky

apod.


 

Příprava nálevu


1 l vody

1/4 l 8% octa

8 kostek cukru

6 tablet Spolarinu

2 lžičky soli


 

Koření do sklenice s obsahem 650 ml


1 bobkový list

4 kuličky pepře

4 kuličky nového koření

2 kuličky jalovce

špetka tymiánu

3 plátky křenu

10-15 kuliček hořčičného semínka

případně kolečka cibule a mrkve


 

Příloha


Samostatné jídlo


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Sterilizujeme asi 30 minut při 100°C


Recepty Český les

Pozor při sběru hub

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page