top of page

Jelení knedlíčky


Jelení knedlíčky recept
Jelení knedlíčky

Jelení zvěřina.


 

Ingredience


1/2 kg jelení zvěřiny

1/2 kg vepřového masa

1/2 kg strouhanky

mléko

1 cibule

5-10 sardelek

sůl

špetka pepře

kůra z 1/2 citrónu

tymián

20 dkg másla

1/2 l hovězí polévky

1 citrón

muškátový oříšek

5 kaparů

1 lžíce mouky


 

Příprava


Sardelky, osolíme, opepříme, přidáme strouhanou citrónovou kůru a ještě podle chuti tymián. Vše musí být velmi jemně rozsekané nebo umleté. Směs řádně promícháme, uhněteme knedlíčky (asi jako jablíčko velké, nebo menší), obalíme je strouhankou a rychle opékáme po obou stranách. Pak nalejeme na kastrol 1/2 l hovězí polévky, přidáme citrónových koleček bez jader a bez bílé dužiny, jemně nasekané sardele, utřený muškátový oříšek a lžičku kaparů. Knedlíčky do toho vložíme a necháme několik minut vařit (nejprve dáme vařit jeden knedlíček, abychom zjistili potřebnou dobu k vaření, pak teprve zavaříme ostatní;. Je-li omáčka řídká, zahustíme ji moukou.


 

Příloha


Chléb nebo brambory.


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu


Recepty Český les

Do kastrolu nalejeme 1/2 l hovězí polévky

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page