top of page

Křepelky po Šumavsku


Křepelky po Šumavsku recept
Křepelky po Šumavsku

Ze staročeské kuchyně.


 

Ingredience


6 křepelek

1/4 kg másla

sůl

špetka mletého pepře

2 bobkové listy

4 snítky petrželky

1 polévková lžíce krájených žampiónů

1 lžíce krájených šalotek

1 lžíce mouky

1/4-1/2 l hovězí polévky

sklenka bílého vina.


 

Příprava


Šest čistých křepelek, vytřených pepřem a solí, upečeme při prudkém ohni na čerstvém másle s bobkovým listem, petrželkou, šalotkami a žampióny (vše se musí pokrájet a od všeho se vezme 1 polévková lžíce). Během pečení častěji potřásáme kastrůlkem místo míchání vařečkou. Jsou-li křepelky skoro udušeny, zasypou se asi 1 lžíci mouky, dobře promísí, zalijí polévkou a dobrým bílým vínem, povaří a asi po minutách se překládají.


 

Příloha


Brambor.


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu


Recepty Český les

Po udušení, zasypat 1 lžíci mouky



 

Křepelky po Šumavsku recept
Křepelky po Šumavsku


Křepelky po Šumavsku recept
Křepelky po Šumavsku

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page