Myslivecká omáčka. Při přípravě omáček nutno postupovat opatrně, aby se jimi nesetřela vlastní chuť a vůně zvěřiny. Vhodná omáčka naopak zvýší chutnost i poživatelnost jinak poměrně suché zvěřiny. To platí především o omáčkách kořeněných a pikantních.
Ingredience
1/4 I vody
5 dkg kostkového cukru
1 pomeranč
1/2 citrónu
8 dkg zavařeniny
1/8 l červeného vína
z 1 citrónu a pomeranče šťáva
1/2 kávové lžičky koňaku
Příprava
Kostky cukru třeme o pomorančovou kůru tak dlouho, až všechny strany cukru zežloutnou. Pak dáme cukr do čisté nádoby, polijeme vodou a povaříme 3 minuty. Z jiného pomeranče a citrónu ořežeme kůru bez bílé dužiny, v cukrovém roztoku povaříme 5 minut a vyndáme. Do cukrového roztoku přidáme lisovanou rybízovou, malinovou nebo brusinkovou zavařeninu, červené sladké víno, pomerančovou a citrónovou šťávu a 5 minut vaříme. Omáčku procedíme do omáčníku, přidáme do ní koňak a povaříme.
Příloha
Podáváme ji k srnčímu hřbetu apod.
Původní receptura
Omáčku procedíme do omáčníku
Přidat koňak
Comments