top of page

Omáčka smetanová studená ke zvěřině I.

Aktualizováno: 9. 6. 2024


Omáčka smetanová studená ke zvěřině recept
Omáčka smetanová studená ke zvěřině

Myslivecká omáčka.



Ingredience


3/8 l sladké smetany

4 žloutky

z 1/2 citrónu šťáva

2 lžíce oleje

na špičku nože tlučený pepř

1/4 l šlehané smetany

1 lžíce octu

sůl



Příprava


V kotlíku nebo porcelánovém hrnci umícháme sladkou smetanu, žloutky, olej, citronovou šťávu, bílý tlučený popř, sůl. Nádobu s obsahem postavíme na plotnu do kastrolu s vodou a šleháme tak dlouho, až zhoustne. Pak majonézu mícháme na ledě nebo ve studené vodě do vychladnutí. Naposled do ní lehce zamícháme ocet a šlehanou smetanu.



Příloha


Podává se místo majonézy.



Myslivecké recepty

Původní receptura



Zvěřina recepty

Omáčku procedíme do omáčníku



Recepty Český les

Majonézu mícháme na ledě nebo ve studené vodě




תגובה אחת


Falo ven
Falo ven
28 באפר׳

Tato smetanová studená omáčka je ideálním doplňkem k zvěřinovým pokrmům. Kombinace smetany, žloutků, citronové šťávy a dalších ingrediencí vytváří lahodnou a jemnou omáčku, která podtrhne chuť divočiny. Důležitým krokem je míchání omáčky nad vodní lázní, což umožní dokonalé zhoustnutí a konzistenci, kterou potřebujeme. Po zchladnutí je omáčka připravena k použití a pro extra lehkost přidáme šlehanou smetanu. Pokud hledáte další způsob, jak si zpříjemnit volný čas, můžete se podívat na viac podrobností tu https://slovenskeonlinecasino.com/, kde najdete skvélé možnosti pro zábavu a odpočinek online.

לייק
bottom of page