Omáčka smetanová studená ke zvěřině I.
- Region Chodsko
- 14. 1. 2024
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 9. 6. 2024

Myslivecká omáčka.
Ingredience
3/8 l sladké smetany
4 žloutky
z 1/2 citrónu šťáva
2 lžíce oleje
na špičku nože tlučený pepř
1/4 l šlehané smetany
1 lžíce octu
sůl
Příprava
V kotlíku nebo porcelánovém hrnci umícháme sladkou smetanu, žloutky, olej, citronovou šťávu, bílý tlučený popř, sůl. Nádobu s obsahem postavíme na plotnu do kastrolu s vodou a šleháme tak dlouho, až zhoustne. Pak majonézu mícháme na ledě nebo ve studené vodě do vychladnutí. Naposled do ní lehce zamícháme ocet a šlehanou smetanu.
Příloha
Podává se místo majonézy.

Původní receptura

Omáčku procedíme do omáčníku

Majonézu mícháme na ledě nebo ve studené vodě
Tato smetanová studená omáčka je ideálním doplňkem k zvěřinovým pokrmům. Kombinace smetany, žloutků, citronové šťávy a dalších ingrediencí vytváří lahodnou a jemnou omáčku, která podtrhne chuť divočiny. Důležitým krokem je míchání omáčky nad vodní lázní, což umožní dokonalé zhoustnutí a konzistenci, kterou potřebujeme. Po zchladnutí je omáčka připravena k použití a pro extra lehkost přidáme šlehanou smetanu. Pokud hledáte další způsob, jak si zpříjemnit volný čas, můžete se podívat na viac podrobností tu https://slovenskeonlinecasino.com/, kde najdete skvélé možnosti pro zábavu a odpočinek online.