top of page

Omáčka smetanová studená ke zvěřině I.

Aktualizováno: 9. 6. 2024


Omáčka smetanová studená ke zvěřině recept
Omáčka smetanová studená ke zvěřině

Myslivecká omáčka.



Ingredience


3/8 l sladké smetany

4 žloutky

z 1/2 citrónu šťáva

2 lžíce oleje

na špičku nože tlučený pepř

1/4 l šlehané smetany

1 lžíce octu

sůl



Příprava


V kotlíku nebo porcelánovém hrnci umícháme sladkou smetanu, žloutky, olej, citronovou šťávu, bílý tlučený popř, sůl. Nádobu s obsahem postavíme na plotnu do kastrolu s vodou a šleháme tak dlouho, až zhoustne. Pak majonézu mícháme na ledě nebo ve studené vodě do vychladnutí. Naposled do ní lehce zamícháme ocet a šlehanou smetanu.



Příloha


Podává se místo majonézy.



Myslivecké recepty

Původní receptura



Zvěřina recepty

Omáčku procedíme do omáčníku



Recepty Český les

Majonézu mícháme na ledě nebo ve studené vodě




1 Comment


Falo ven
Falo ven
Apr 28

Tato smetanová studená omáčka je ideálním doplňkem k zvěřinovým pokrmům. Kombinace smetany, žloutků, citronové šťávy a dalších ingrediencí vytváří lahodnou a jemnou omáčku, která podtrhne chuť divočiny. Důležitým krokem je míchání omáčky nad vodní lázní, což umožní dokonalé zhoustnutí a konzistenci, kterou potřebujeme. Po zchladnutí je omáčka připravena k použití a pro extra lehkost přidáme šlehanou smetanu. Pokud hledáte další způsob, jak si zpříjemnit volný čas, můžete se podívat na viac podrobností tu https://slovenskeonlinecasino.com/, kde najdete skvélé možnosti pro zábavu a odpočinek online.

Like
bottom of page