top of page

Omáčka smetanová studená ke zvěřině I.


Omáčka smetanová studená ke zvěřině recept
Omáčka smetanová studená ke zvěřině

Myslivecká omáčka.


 

Ingredience


3/8 l sladké smetany

4 žloutky

z 1/2 citrónu šťáva

2 lžíce oleje

na špičku nože tlučený pepř

1/4 l šlehané smetany

1 lžíce octu

sůl


 

Příprava


V kotlíku nebo porcelánovém hrnci umícháme sladkou smetanu, žloutky, olej, citronovou šťávu, bílý tlučený popř, sůl. Nádobu s obsahem postavíme na plotnu do kastrolu s vodou a šleháme tak dlouho, až zhoustne. Pak majonézu mícháme na ledě nebo ve studené vodě do vychladnutí. Naposled do ní lehce zamícháme ocet a šlehanou smetanu.


 

Příloha


Podává se místo majonézy.


 

Myslivecké recepty

Původní receptura



Zvěřina recepty

Omáčku procedíme do omáčníku



Recepty Český les

Majonézu mícháme na ledě nebo ve studené vodě




14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page