top of page

Omáčka smetanová studená ke zvěřině I.


Omáčka smetanová studená ke zvěřině recept
Omáčka smetanová studená ke zvěřině

Myslivecká omáčka.


 

Ingredience


3/8 l sladké smetany

4 žloutky

z 1/2 citrónu šťáva

2 lžíce oleje

na špičku nože tlučený pepř

1/4 l šlehané smetany

1 lžíce octu

sůl


 

Příprava


V kotlíku nebo porcelánovém hrnci umícháme sladkou smetanu, žloutk y, olej, citronovou šťávu, bílý tlučený popř, sůl. Nádobu s obsahem postavíme na plotnu do kastrolu s vodou a šleháme tak dlouho, až zhoustne. Pak majonézu mícháme na ledě nebo ve studené vodě do vychladnutí. Naposled do ní lehce zamícháme ocet a šlehanou smetanu.


 

Příloha


Podává se místo majonézy.


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Omáčku procedíme do omáčníku


Recepty Český les

Majonézu mícháme na ledě nebo ve studené vodě




1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page