top of page

Polévkové knedlíčky z bažantů a koroptví


Polévkové knedlíčky z bažantů a koroptví recept
Polévkové knedlíčky z bažantů a koroptví

Pernatá zvěřina.


 

Ingredience


Zvěřina z 1 bažanta nebo 2 koroptví

7 dkg másla

šálek hovězí polévky

5-6 lžic mouky

3 žloutky

sůl


 

Příprava


Připravíme si pálené těsto ze šálků hovězí polévky a 7 dkg másla, které privedeme do varu. Vmícháme 5-6 lžic mouky a 5-8 minut dobře mícháme, až se těsto nechytá ani vařečky. Když těsto vychladne, přidáme syrovou, velmi jemně umletou zvěřinu z prsou bažanta nebo 2 koroptví. Postupné přidame vejce a sůl a dobra promícháme. Tvoříme knedlíčky, která vaříme v zakryté nádobě v malém množství vody (voda nesmí prudce vařit). Vařené knedlíčky scedíme a vkládáme do některé polévky ze zvěřiny.


 

Příloha


Samostatné jídlo.


 

Myslivecké recepty

Původní receptura


Zvěřina recepty

Zvěřina musí projít povinnou veterinární kontrolou a také mít doklad původu


Recepty Český les

Dobře mícháme 5-8 minut

2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page