![Bramborová polévka Chodsko recept](https://static.wixstatic.com/media/7c4663_180a63d9985546b8b1c562af6debf909~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_98,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/7c4663_180a63d9985546b8b1c562af6debf909~mv2.jpg)
Možná právě sprchlo a čerství vzduch se vám vrh do kuchyně. Teplou bramborovou polévku? Ano, přesně tu teď potřebuju.
Ingredience
2 I vody
30 dkg syrových brambor
Kořenová zelenina
2 dkg sušených hub
majoránka
sůl
jíška z hladké mouky na troše sádla
kmín
pepř
česnek
Příprava
Postup a množství surovin jsou shodné s předešlým receptem bramborová polévka I. , jen můžeme do polévky přidat přebrané a vyprané kroupy nebo krupky, které uvaříme ve vodě zvlášť. Pozor! Krupek i krup dáváme méně, vařením nabydou. Spolu s kroupami můžeme do polévky přidat drobně nakrájenou a na tuku osmaženou cibulku. Jíšku můžeme vynechat.
Příloha
Chleba
![Recepty Chodsko](https://static.wixstatic.com/media/7c4663_610a2f1a1d1d485789749dd4e9ee7c99~mv2.jpg/v1/fill/w_197,h_196,al_c,q_80,blur_3,enc_auto/7c4663_610a2f1a1d1d485789749dd4e9ee7c99~mv2.jpg)
Původní receptura
![Chodské recepty](https://static.wixstatic.com/media/7c4663_f3db2c647ccf446bb14b1ab8c092fefa~mv2.jpg/v1/fill/w_197,h_196,al_c,q_80,blur_3,enc_auto/7c4663_f3db2c647ccf446bb14b1ab8c092fefa~mv2.jpg)
Snadné
![Tradiční chodská jídla](https://static.wixstatic.com/media/7c4663_e63bc936dc834403b188e522e41b06a0~mv2.jpg/v1/fill/w_197,h_196,al_c,q_80,blur_3,enc_auto/7c4663_e63bc936dc834403b188e522e41b06a0~mv2.jpg)
Jíšku při vaření můžeme vynechat