top of page

Bramborová polévka II. (Mrákov)


Bramborová polévka Chodsko recept
Bramborová polévka

Možná právě sprchlo a čerství vzduch se vám vrh do kuchyně. Teplou bramborovou polévku? Ano, přesně tu teď potřebuju.

 

Ingredience



2 I vody

30 dkg syrových brambor

Kořenová zelenina

2 dkg sušených hub

majoránka

sůl

jíška z hladké mouky na troše sádla

kmín

pepř

česnek


 

Příprava


Postup a množství surovin jsou shodné s předešlým receptem bramborová polévka I. , jen můžeme do polévky přidat přebrané a vyprané kroupy nebo krupky, které uvaříme ve vodě zvlášť. Pozor! Krupek i krup dáváme méně, vařením nabydou. Spolu s kroupami můžeme do polévky přidat drobně nakrájenou a na tuku osmaženou cibulku. Jíšku můžeme vynechat.


 

Příloha


Chleba


 

Recepty Chodsko

Původní receptura


Chodské recepty

Snadné



Tradiční chodská jídla

Jíšku při vaření můžeme vynechat

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Коментарі


bottom of page